top of page

Gayrimenkul danışmanlarına bir kaç SERT & NET, altın değerinde hatırlatma.

  • Yazarın fotoğrafı: Onur IRTEM
    Onur IRTEM
  • 10 Haz 2020
  • 3 dakikada okunur

gayrimenkul danışmanı arkadaşlarıma bir kaç altın hatırlatma yapmak istiyorum.Öncelikle baştan uyarmak isterim oldukça SERT ve NET olacağım.

1 - Öncelikle nereden başlayacağımı bilmiyorum diyen sevgili arkadaşlarım , nereden başlayacağını ÇOK İYİ BİLİYORSUN , ama başlamıyorsun. ( Bu lafım başlamak için gerekli donanım ve eğitimi almış arkadaşlar için )

2 - Çalışmak için sürekli arkadanda bir itici / motive edici güce ihtiyacın var evet. Hangi mesleği yapıyor olursak olalım, hangi sektörde olursak olalım bu olmazsa olmaz bir kriter ! Fakat seni harekete geçirecek olan itici gücü dışarıda aramaktan vazgeç ! Bu itici gücü / seni motive etmesi gereken hedefi sen bulmalısın ! Bu senin içinde , sana özel bir sebep olmalı.Bunu sürekli dışarıdan bekliyor pozisyonda olursan sürekli beklersin !

3 - Uzun süredir yaptığım başka bir gözlem sonucu ise ; sürekli bir ekip olma , güç birleştirme , sinerji oluşturma eğilimindesiniz.Bundan vazgeçin ! Önce rakip olabilmeyi başarın ! Sonra zaten ekip olursunuz ! Bölgen neresi ? Ne kadar hakimsin ? Bölgeye ekip olma amacı ile arkadaşlarınla çıkma amacın ne ? Senin amacın şu olmalı ; Bölgede herkesden çok ben olmalıyım ! Bölgemdeki bir portföyü başkası almadan ben almalıyım ! Özetle herkes önce senin rakibin ! Sonra takım arkadaşın. O yüzden önce Rakip olabilecek kadar kendini geliştir , yoksa ekip olmaya çalıştığın kişiler seni ezer geçerler.

4 - Eğitimlerde , ofis içinde , Mentör'ünden öğrendiğin tüm bilgiler '' ALTIN '' değerinde ! Fakat HAREKETE GEÇİP UYGULARSAN ! Bu bilgi ve dökümanlarını sadece okuyup '' aaa evet ne kadar doğru ! Evet kesinlikle bu şekilde yapılmalı , '' gibi yorumlar yapar fakat uygulamazsan bu bilgiler bırak '' ALTIN DEĞERİNDE OLMAYI bir ÇÖP kadar değersizdir. Eğer bu işi yapmayacaksan , yapmaya mecbur değilsen , bu bilgileri okuyup uygulamayacaksan , O ZAMAN BU DEĞERSİZ BİLGİLER İLE KENDİNİ YORMA !

5 - Bu işte başarılı mı olmak istiyorsun ? Tamam o zaman şunu hiç unutma bu işte de her işte olduğu gibi başarısız olduğun kadar başarılı olabilirsin ! Ne kadar denedin ? Kaç adaydan hayır cevabı aldın ? Kaç işlemi bitirme noktasına kadar getirip bitiremedin ? Kaç portföy görüşmen olumsuz geçti ? İşte tüm bu sayıların toplamı senin başarılı olma yolundaki ihtimal yüzdeni belirleyecek olan göstergedir ! Sarkaç etkisini hep hatırla ! Ama biliyorum ki bu sayı şu an kendine bir sorsan toplasan 20 yi geçmez ! O zaman senin zaten başarılı olabilme ihtimalinde bu sayı ile doğru orantılı olarak bellidir !

6 - Piyasa şöyle kötü , Bölgem böyle kısır , Mal sahipleri şöyle katı vs. gibi bahaneleri bırak artık.Sen başarısızken , çevrende başarılı olanlar nasıl başarılı bence bunu düşün ? Kendi üşengeçliğini ve başarısızlığının faturasını başkasına ya da başka sebeplere kesmekten , bahaneler üretmekten artık vazgeç.Hep söylediğim bir sözü yine hatırlatarak noktalamak istiyorum ;

'' Bir iş için olmuyor , verim alamıyorum demeden önce ; durup bir düşün bakalım sen o işiçin ne kadar emek verdin , kaç kez denedin , kaç kez başarısız oldun , kaç kez " HAYIR " cevabını duydun ? ''

İyi hafta sonları,

Onur IRTEM Keller Williams Boğaziçi CEO / Takım Lideri

Ekleme : Danışmanlarımızın yapması gereken en önemli şey, kendi performanslarını ölçebilecekleri bir değerlendirme / ölçülebilirlik sistemini hayata geçirmek.

2020'de toplam kaç satış işlemi yapmayı planlıyorsun ?

Sana bir örnek tablo yapayım. Örneğin yılda toplam 20 satış yapma hedefin var ise. buna da %20 bir şaşma oranı koyalım : 22 Adet satış yapma hedefin var diyelim.

Bu satış işlemlerinin %50 sinde Alıcı %50 sinde Satıcı tarafı temsil ettiğini düşünelim.

O halde 11 Adet satıcı tarafı temsil ediyor olman lazım ! Peki dönüştürme oranın ne ? Bunu da %25 olarak kabul edersek yani aldığın 4 satılığın 1 tanesi satıyorsan sana 2020'de toplam

44 Tek yetki belgesi gerekiyor !!

Peki aldığın bir portföyü ortalama kaç günde satıyorsun ? 60 gün olarak kabul edelim 360gün/60gün dersek Devir hızın 6 oluyor.

Bu da şu demek 44 yetki belgesi / 6 devir hızı = Her ay rafında 8 ürün yönetiyor olman gerekiyor !


 
 
 

Comments


Yazı: Blog2_Post

©2020, Onur IRTEM tarafından Wix.com ile kurulmuştur.

bottom of page