top of page

GAYRİMENKUL DANIŞMANI OLMAK İSTİYORSAN YA DA DANIŞMAN OLARAK GELDİĞİN NOKTADA MUTLU DEĞİLSEN...

  • Yazarın fotoğrafı: Onur IRTEM
    Onur IRTEM
  • 10 Haz 2020
  • 4 dakikada okunur

Sektöre yeni girmek istiyorsan , ya da sektöre girdiysen fakat henüz aradığını bulamadıysan sana çok önemli 5 anahtar vermek istiyorum.

Hazırsan başlayalım...

Gayrimenkul sektörüne girmek , danışman olmak aslında eğer başlangıç aşamasını konuşacaksak oldukça kolaydır.Asıl zor ve yıldırıcı olan yapacağınız işin sürdürülebilir ve kazançlı bir iş haline gelme sürecidir.

Maalesef sektöre girmeden önce bize bu mesleğin hep en çekici ve zirveye ulaşıldıktan sonra elde edilen kazançlı tarafları anlatılır.Bu da sektöre girdikten bir süre sonra büyük bir şok yaşamamıza , akabinde zaman,para ve en kötüsü motivasyonumuzu kaybetmemize sebep olur.

Aslına bakarsanız benim hikayem de yıllar önce çok farklı başlamadı.Benim şansım ise gözlerimi erken açmam oldu.Hemen sonrasında neler yapmam gerektiğini araştırdım ve harekete geçtim. Zaman ve para kaybettim , fakat henüz motivasyonumu kaybetmemiştim.Şimdi tam bu noktada size ışık tutabileceğine inandığım 5 önemli anahtar vermek istiyorum.Böylece yanlış bir başlangıç yapmayacaksınız ya da hatanızın farkına varıp , erken bir hamle ile iş modelinizi kurtaracaksınız.

5 ÖNEMLİ ANAHTAR

1) EN DOĞRU OFİSİ BULMALISIN !

İlk anahtarımız belkide 5'inin içinde en önemli olanı.Doğru ofis ne demek ? Bu noktada bu kavramı açmak istiyorum ; Doğru bir marka , doğru bir şirket , doğru bir lider. Bu şirket/markanın vizyonu ne ? Senin vizyonun ile örtüşüyor mu ? Markanın kültür ve değerleri ne ? Bunlar seni destekliyor mu ? Paylaşım oranları ne ? Ben ne kazanacağım ? Ofisimin lokasyonu stratejik olarak benim için uygun mu ? Ofisin portföyü ne kadar güçlü ? Ofisim markette ne kadar söz sahibi ? Ofisim teknolojiden ne kadar faydalanıyor ? Bana hangi konularda nasıl destek veriyor ? Eğitim alabilecek miyim ? Eğitim içerikleri nasıl ? Peki ya bu eğitimler ücretli mi ? Koçluk alabilecek miyim ?

Tüm bu soruları sormalı ve akabinde kendin için EN DOĞRU OFİSİ ve markayı seçmelisin !

2)KUSURSUZ BİR ÖĞRENCİ OLMALISIN !

İyi bir öğrenci olmak için öncelikle doğru mentörler ve doğru öğretmenler seçmelisin. Seçeceğin markanın ve ofisin senin için hazırlamış olduğu başarı haritaları olmalı.Bu haritaları iyi okumalı ve kullanmalısın.Böylece pahallıya patlayacak hatalar yapmaktan kurtulursun. Markanda & ofisinde bulunan en başarılı danışmanları bulmalı ,onları iyi analiz etmeli ve onlardan her zaman bir şeyler öğrenmeye çalışmalısın. Ofisinde bulunan koç ve mentörlerden maksimum seviyede faydalanmalısın.( Bulunmuyor olma ihtimalini konuşmak dahi istemiyorum , eğer bir ofiste koçluk sistemi yok ise , o ofis başarılı danışmanlar yetiştiremez ) Ofis ve markanda bulunan eğitim fırsatlarını takip edip , katılım sağlamalısın.Alabileceğin tüm eğitimleri kendine yapacağın en büyük yatırım olarak görmeli , kesinlikle ben artık oldum dememelisin ! Tabi ki bu eğitimler senin için bir yük , bir ekstra maliyet oluşturmamalı ! Yardım almaya ve etmeye gönüllü olmalısın.Seçeceğin markanın da bunu bir kültür olarak benimsemiş olması hususuna dikkat etmelisin.

3) KENDİ MARKETİNG PLANINI OLUŞTUR VE BU PLANA SADIK KAL !

Kendini ve yaptığın işi tüm dünyaya duyur ve müşterilerini yakalamaya başla! Yapman gereken işler listesini çıkar , bu işleri hangi sıklık ile , hangi zaman dilimlerinde , nasıl , hangi metodları kullanarak yapacağını belirle.Daha sonra bunları günlük , haftalık , aylık ve yıllık programlara yay. Özetle hedeflerini ve seni bu hedeflere götürecek olan modelleri belirle , doğru zaman bloklaması yapmayı öğren ve sadık kalarak uygula.Eğer bunu yapmayı bilmiyorsan , ofisinden ve markandan eğitim/destek al. Sosyal medyada kullanacağın kimliğini oluştur.( Bu konu tamamen ayrı bir eğitim konusu olduğundan detaya inmeyeceğim ) Etki çevren , ve etki çevrenin diğer çemberlerinin yaptığın işten haberdar olduklarından emin ol.Bunun için düzenli bir plan çerçevesinde çalışmalar yap. Rafını doğru rakamlı ürünler ile doldur , markette söz sahibi ol.Unutma senin için tek yetkili ve doğru rakamlı satılık portföylerden daha değerli başka bir şey yok. Mevcut veritabanını iyi kullan , bu veritabanını sürekli besle ve iyi sınıflandır. Değerli içerikler üret.( Örneğin dikkat çekici haberlerden bahset , yazılar yaz vb. )

4) TEKNOLOJİDEN UZAK KALMA !

Günümüz teknolojisini doğru kullanmayı öğren ve yaratabileceğin etkiyi maksimize et ! Sence günümüzde cep telefonlarından daha fazla kullanılan başka bir alet var mı ? Senin ulaşmak isteyeceğin potansiyel tüm müşterilerinin elinde birer cep telefonu var ve her gün saatlerini cep telefonuna bakarak geçiriyorlar.Doğru platformları kullanarak , sürekli olarak onların karşısına çıkmayı hedefle. İşlerini kolaylaştırmak ve takip edebilmek için bir CRM sistemi kullan.Böylece müşteri kaçırma , para kaybetme olasılığını en düşük orana çekebilirsin. Dosyalarını ve önemli bilgileri mutlaka yedekle.Unutma senin en büyük sermayen , biriktirdiğin bilgilerin ve veritabanın.Emin ol bunu kaybetmek istemezsin ! Kendi finans akışını takip edebileceğin bir sistem kullan.Böylece kar/zarar tablonu net bir şekilde görebilecek , hedeflerinin neresinde olduğunu anlayabileceksin.

5) ÖĞRENMEYE , ADAPTE OLMAYA VE TEKRARLAMAYA DEVAM ET !

Kendini ölçülebilir tut , hatta mümkünse kendini ölçülebilir tutulabileceğin bir sistemin içine dahil et. Bu senin kontrol edilebilmen için değil , hangi noktalarda eksik kaldığının ya da kendini geliştirmen gerektiğinin doğru tespil edilebilmesi için gereklidir ve çok ama çok önemlidir. Unutma '' Bir iş için olmuyor , verim alamıyorum demeden önce ; durup bir düşün bakalım sen o iş için ne kadar emek verdin , kaç kez denedin , kaç kez başarısız oldun , kaç kez " HAYIR " cevabını duydun ? ''

Son olarak tüm bu 5 anahtarı sana vermek için hazır olduğumu söylesem ? Benimle ne zaman bir kahve içmek istersin

Saygılarımla ,


 
 
 

Kommentare


Yazı: Blog2_Post

©2020, Onur IRTEM tarafından Wix.com ile kurulmuştur.

bottom of page